Waarom is online shoppen goedkoper?

Misschien heb je het wel eens gemerkt. Online zijn veel producten aanzienlijk goedkoper dan wanneer je ze ergens in de winkel koopt. Maar waarom is dit zo? Waarom is online shopper goedkoper dan iets kopen fysiek in de winkel? Goedkoop Product legt het je graag uit!

Producten die verkocht worden doorlopen altijd een aantal fases in een productieproces. Deze fases beginnen bij de grondstof en eindigen uiteindelijk bij de consument. Hoe meer schakels er in het hele proces zitten hoe duurder het wordt. Iedere schakel wil ten slotte geld verdienen. De verkoop van internet loopt over minder schakels dan wanneer je iets koopt in de winkel. Een internetwinkel bestaat vaak uit alleen een magazijn. Wanneer de consument iets koopt dan gaat het rechtstreeks van de groothandel naar de klant.

De meeste producten doorlopen een aantal fasen in het productieproces voordat het als eindproduct de consument bereikt. Bijvoorbeeld van grondstof naar productie, van productie naar groothandel, van groothandel naar winkel. En dan van de winkel naar de consument. Hierdoor zijn de producten goedkoper omdat er minder schakels zijn. Daarnaast heeft een online winkel geen duur winkelpand op een prachtige locatie, minder personeel en hoeft er geen voorraad aanwezig te zijn.

Maar er zijn natuurlijk ook voordelen aan de fysieke winkel. Misschien wil jij de kleding die je koopt eerst passen, wil het bankstel wat je op het oog hebt even zien of wil je de smartphone even vasthouden. Wat heeft jouw voorkeur? Kies je voor goedkoper, dan kies je voor online shoppen!

Geef een reactie

Profiteer van de beste deals!

Profiteer bij Bol.com

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen