Waarom is vliegen zo goedkoop?

Voor een paar tientjes vlieg je naar Barcelona of Rome. De prijs voor een vliegticket is soms belachelijk laag dat zelfs de auto pakken nog duurder is. Maar hoe kan het dat vliegen zo goedkoop is? Een vliegtuig is tenslotte een dure investering en ook de onderdelen van een vliegtuig zijn prijzig. Natuurlijk, het is logisch dat vliegen eigenlijk heel duur is. Naast de investeringen zijn er ook kosten voor het personeel, de brandstof, de service, de kosten voor het vliegveld en de beveiligingskosten.

Allereerst hoeft een vliegmaatschappij geen belasting te betalen. Er is een naoorlogse afspraak waarbij is afgesproken dat de burgerluchtvaart vrij is gesteld van belasting. Wanneer jij de auto pakt betaal je niet alleen motorrijtuigenbelasting voor je voertuig maar betaal je ook belasting over de brandstof die je verbruikt. Bij een vliegtuig is dit niet het geval. Daarnaast steken overheden van verschillende landen miljarden aan subsidies in hun nationale vliegmaatschappijen. Hierdoor kunnen zij kwalitatieve en goedkope vluchten bieden.

Ben jij op zoek naar goedkope vliegtickets?
Er zijn veel aanbieders van goedkope vluchten. Door goed de verschillende vliegmaatschappijen te vergelijken profiteer je van een lage prijs voor je vlucht. Vergelijk eens bij:

Budget Air
Tix
Cheap
Momondo
Transavia
Vueling


Waarom is vliegen zo goedkoop?

Geef een reactie

Goedkope vliegtickets

Profiteer bij Bol.com

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen