rechtsbijstand verzekering vergelijken

Heb jij recht op bijstand? Vul de vergelijker in en ontdek de beste tarieven!

Bespaar

laagste tarieven

Ben jij op zoek naar een goedkope rechtsbijstandverzekering? Profiteer van de laagste tarieven en stap binnen 5 minuten over

Goedkope rechtsbijstandverzekering afsluiten | Rechtsbijstandsverzekering online

Wat is een rechtsbijstandverzekering?

Een rechtsbijstandverzekering biedt hulp bij juridische problemen en conflicten. Kom je er niet uit met de tegenpartij? Dan is het fijn wanneer jij juridische ondersteuning krijgt. De kosten voor deze rechtsbijstand worden vergoed door de rechtsbijstandverzekering.

Vragen?

Wat is een rechtsbijstandverzekering?

Een rechtsbijstandverzekering biedt hulp bij juridische problemen en conflicten. Kom je er niet uit met de tegenpartij? Dan is het fijn wanneer jij juridische ondersteuning krijgt. De kosten voor deze rechtsbijstand worden vergoed door de rechtsbijstandverzekering.

Vragen?
Goedkope rechtsbijstandverzekering afsluiten | Rechtsbijstandsverzekering online

Vragen over een rechtsbijstandverzekering?

Het is een verzekering die onder een aantal voorwaarden jou juridische bijstand biedt bij een juridisch conflict. Vaak wordt deze bijstand verleend door juristen die in dienst zijn van de verzekeringsmaatschappij, maar bij enkele gevallen wordt ook de kosten van een externe advocaat vergoedt.

Het inkomen is een belangrijke voorwaarde bij het afsluiten van een rechtsbijstandverzekering. Als je inkomen en vermogen hoger is dan een door de overheid vastgestelde grens kom je niet in aanmerking voor een financiële rechtsbijstand. Wanneer jouw inkomen en vermogen binnen deze vermogensgrens valt dan betekent dit dat jij slechts een beperkte bijdrage hoeft te betalen voor de kosten van een advocaat. Valt jouw inkomen boven deze grens dan moet jij een jurist of advocaat bij een conflict of geschil zelf betalen. Ook dan kan een rechtsbijstandverzekering nog aantrekkelijk zijn, maar hierbij geldt een afwezig van kosten en baten.

Er zijn twee soorten rechtsbijstandverzekeringen:

  • Motorrijtuigrechtsbijstandverzekering; deze biedt juridische bijstand bij een conflict in het verkeer
  • Gezinsrechtsbijstandverzekering; deze heeft betrekking op de modules consument & wonen, inkomen en fiscaal & vermogen

Ben jij op zoek naar de goedkoopste rechtsbijstandverzekering? Doe de vergelijker op onze site en vergelijk de beste tarieven voor een rechtsbijstandverzekering. Kijk, kies & bespaar!

Bij de meeste verzekeraars geldt een wachttermijn van 3 maanden. Een rechtsbijstandverzekering afsluiten kan altijd maar deze biedt geen dekking over lopende conflicten of conflicten die binnen 3 maanden aanvangen.

Ja, problemen met betrekking tot jouw arbeidsovereenkomst (bijvoorbeeld ontslag), pensioen en sociale verzekeringsuitkering worden gedekt in het kader van de module Inkomen.

Meestal biedt het dekking bij een juridische ondersteuning op het gebied van:

  • Persoonlijke schade waar iemand anders verantwoordelijk voor is
  • Strafzaken
  • Persoonlijk geschil of conflict met de overheid
  • Conflicten met betrekking tot contractrecht
  • Burenrecht

Wanneer jij als meerderjarige niet getrouwd bent, studeert en uitwonend bent, kan je je laten meeverzekeren bij je ouders. Dit kan je veel geld besparen.

Nee, een rechtsbijstandverzekering is in tegenstelling tot bijvoorbeeld een autoverzekering niet verplicht. Het kan je wel wat meer zekerheden bieden.

Veel verzekeraars hanteren een drempel van ongeveer € 100,00 tot € 200,00. Gevallen onder deze drempel worden dan niet in behandeling genomen.

overstappen in 5 minuten

Blijf op de hoogte
SALE bij bekende winkels | Profiteer van geweldige aanbiedingen

altijd sale

Profiteer altijd van geweldige aanbiedingen bij bekende winkels

Profiteer
2018-12-19T23:45:06+00:00
Wij gebruiken cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren, het webverkeer te analyseren en gerichte advertenties te kunnen tonen via derde partijen. Als u akkoord gaat met ons gebruik van cookies, klikt u op "Toestaan". Toestaan